İçeriğe geç

Bahçe Ilçesinin Nüfusu Kaç

Bahçenin kaç köyü var?

Aşağı Arıcaklı Köyü, Arıklıkaş Köyü, Ağır Kardere Köyü, Bekdemir Köyü, Burgaçlı Köyü, Gökmustafalı Köyü, Kaman Köyü, Kızlaç Köyü, Nohut Köyü, Örencik Köyü, Savranlı Köyü, İnderesi Köyü, Yaylalık Köyü ve Yukarı Kardere Köyü olmak üzere 15 köyden; Yeni Mahalle, İslam Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Cumhuriyet…

Osmaniye Bahçe neyi meşhur?

BAHÇE İLÇESİ HALK KÜLTÜRÜ Yerel mutfağın en önemli malzemesi bulgurdur. Yerel yemeklerin çoğu bulgurla hazırlanır; bulgur pilavı, içli köfte, mercimek köftesi, kısır, yaprak dolması… Tirşik, toğga, yüksük çorbası, tarhana çorbası, eşkili çorbası yöremizin en meşhur yemekleridir.

Bahçenin rakımı kaçtır?

İlçe merkezi genel olarak dağlarla çevrilidir. İlçenin rakımının yüksek olması ve ilçenin dağlık bir bölgede yer alması ilçenin iklimini ve nüfus artışını etkilemektedir. Bahçenin alanı 212 km2 olup rakımı 665 metredir.

Bahçe nerenin ilçesidir?

Cumhuriyetin ilanından sonra; Çukurova ve Bahçe bölgeleri yeniden bölünmüş, 1933 yılında belediye teşkilatı kurulmuş ve Adana’ya bağlı bir ilçe haline getirilmiştir.

Bahçe nüfusu ne kadar?

2023 yılı nüfus verileri açıklandı. Bahçe ilçesinin nüfusu 23.218 ✅. #Nüfus. #osmaniye.

En büyük köyü neresidir?

TUİK’te yer alan bilgilere göre, Karabük’ün Bostanbükü köyü 6 bin 776 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en büyük köyü oldu. Nüfusa göre Türkiye’nin en büyük köyleri listesinde Karabük, Şırnak, Elazığ, Uşak, Hakkari, Ağrı, Yalova, Kırklareli ve Iğdır’dan birer köy yer aldı.

Osmaniye ne zaman Adana’dan ayrıldı?

Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ilidir. 1933’e kadar il olan Osmaniye’nin eski adı Cebelibereket’ti. O zamanlar Adana iline bağlıydı ve 24 Ekim 1996 tarihli yasal düzenlemeyle tekrar il oldu. Akdeniz bölgesinde Çukurova’nın en doğu ucunda yer alır.

Osmaniye’de hangi yemeği meşhur?

Osmaniye MutfağıPekmez Kömbesi.Bayram Kömbesi.Dövmeli PilavSalmiçi.Gavurdağı SalatasıEl Turşusu.Osmaniye Simidi.Zorkun Tava.Diğer ürünler…

Osmaniye soyu nereden gelir?

Bu Türkmenlerden yararlanan Sultan Baybars, 1266, 1273 ve 1275’te Çukurova’ya büyük akınlar düzenledi. Türkmen nüfusu Çukurova’yı doldurmaya başladı. Memlükler döneminde Osmaniye ve çevresine büyük Türk göçleri gerçekleşti. Kınık, Bayat ve Yüreğir aşiretleri Osmaniye ve çevresine yerleşti.

Osmaniye’nin kaç ilçesi var?

Osmaniye; Merkez, Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas ve Toprakkale olmak üzere 7 ilçeden oluşmaktadır.

Bahçe nereye denir?

Bahçe, genellikle bir binaya bitişik ve örneğin bir çimden ziyade genellikle sert bir yüzeye (genellikle beton veya asfalt) sahip bir arazi alanı olarak tanımlanır. 17 Kasım 2020 Bahçe, genellikle bir binaya bitişik ve örneğin bir çimden ziyade genellikle sert bir yüzeye (genellikle beton) sahip bir arazi alanı olarak tanımlanır.

Osmaniye nereye yakın?

OSMANİYE COĞRAFYASI Doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana ve kuzeyinde Kahramanmaraş bulunmaktadır. Bölge 3.

Osmaniye’nin en büyük ilçesi hangisidir?

Osmaniye ilinin en büyük ilçesi olan Kadirli; kuzeyinde Feke ve Saimbeyli ilçeleri, doğusunda Andırın ve Düziçi ilçeleri, güneyinde Osmaniye kent merkezi ve Ceyhan ilçesi, batısında ise Sumbas ve Kozan ilçeleri bulunmaktadır.

Osmaniye Bahçenin neyi meşhur?

Osmaniye Bahçe, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. “Osmaniye Bahçesinde Gezilecek Yerler” başlığı altında Büyük Osmaniye Camii, Bahçe Kalesi, Almacık Barajı, Viranşehir Antik Kenti ve Yamanlı Yaylası gibi yerleri keşfedebilirsiniz.

Kadirli nerenin ilçesidir?

Kadirli, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde 1926’ya kadar Kozan’a bağlıydı. Ancak 1926’da Kozan (Kardeşler) ili Adana’ya bağlanınca Kadirli Adana’ya bağlandı. Osmaniye son kez il olduğunda (1996) Osmaniye’nin ilçesi oldu.

Osmaniye ne zaman Adana’dan ayrıldı?

Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ilidir. 1933’e kadar il olan Osmaniye’nin eski adı Cebelibereket’ti. O zamanlar Adana iline bağlıydı ve 24 Ekim 1996 tarihli yasal düzenlemeyle tekrar il oldu. Akdeniz bölgesinde Çukurova’nın en doğu ucunda yer alır.

Osmaniye nereden ayrıldı?

Osmaniye İlçesi (1933–1996) 1 Haziran 1933 tarihine kadar il olan Osmaniye, o tarihte ilçeye dönüştürülerek Adana iline bağlanmıştır.

Osmaniye merkezde kaç mahalle var?

TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 7 ilçe, 14 belediye, bu belediyelere bağlı 133 mahalle ve merkez ilçe dahil 159 köy bulunmaktadır.

Osmaniye’nin rakımı kaçtır?

OSMANİYE COĞRAFYASI 36.57 feet ile 37.45 feet kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana ve kuzeyinde Kahramanmaraş bulunmaktadır. Alan 3.

Tavsiyeli Bağlantılar: Konyada Kimin Türbesi Var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Olgun Escort