Çikolata ile çikolatalı sos nasıl yapılır?
Gerekli malzemeler: 150 gram bitter çikolata, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tereyağı. Önce çikolatayı su banyosunda eritin. Sonra sütü ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Şekeri ekleyin ve sosu kaynatmadan ocaktan alın.
Çikolata eriterek sos nasıl yapılır?
Küçük bir tencerede kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir kase koyuyoruz. Kap suya değmemeli. Çikolatamızı kabın dibinde kaynayan suyun buharıyla karıştırarak eritiyoruz. Bu şekilde eritirseniz çikolata yanmaz ve güzelce erir 👍🏻4 Nisan 2024
Çikolata sosunun akışkan olması için ne yapmalı?
Bunu yapmak için önce çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritmeniz gerekir. Daha sonra, istediğiniz kıvama bağlı olarak eritilmiş çikolataya süt ve yaklaşık bir çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağı çikolata sosunu daha hafif hale getirecek ve süt onu daha sıvı hale getirecektir.
Bir paket çikolata sosu nasıl yapılır?
Hazırlanışı: 1- Bir tencereye 500 ml (2,5 su bardağı) süt dökün. Üzerine toz karışımı dökün. 2- Bir çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
Damla çikolata nasıl eritilir?
Benmari eritme: Bu yöntem, çikolatanın doğrudan ateşle temas etmeden eşit şekilde erimesini sağlar. Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine başka bir kase çikolata parçası koyun. Su ile kap arasında bir boşluk olmalıdır. Bu yöntemle çikolata yavaşça ve eşit şekilde erir.
Çikolatalı sos soğuk mu dökülür sıcak mı?
Çikolata sosu sıcak mı dökülüyor? Çikolata sosunuzu kekinizin üzerine döküyorsanız ve kekiniz soğuksa, çikolata sosunuz sıcaksa sorun yok. Çırpılmış kremanın üzerine dökmek istiyorsanız, çikolata sosunuz soğuk olmalıdır. Aksi takdirde, çırpılmış kremanız erir ve güzel görünmez.
Benmari usulü çikolata eritirken katılaştı ne yapmalı?
Bir diğer önemli nokta ise çikolatayı eritmek için kullanılan kabın içine su kaçmasını engelleyecek kadar yüksek olması gerekmektedir. Eğer erimiş çikolata çok sertleşmişse, birkaç damla yağ eklenebilir.
Benmari usulü çikolata nasıl yapılır?
Tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirin, içine su girmemesine ve tencerenin tabanına değmeden suyla temas edebilecek kadar büyük bir kap olmasına dikkat edin. Çikolatayı kaseye koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra çikolata sosunuzu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Eriyip donan çikolata yenir mi?
Eritilmiş ve tekrar katılaştırılmış çikolata orijinal yapısını kaybedebilir ve bu da çikolatanın tadını etkileyebilir. Kaliteli çikolatanın tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorsanız, çikolatanın doğru koşullar altında saklandığından emin olmalısınız.
Çikolata sosu nasıl yoğunlaştırılır?
Un eklemek sosları koyulaştırmanın en yaygın yollarından biridir. Ve bunu yapmanın en yaygın tekniği bir roux yapmaktır. Roux, Türkçede roux anlamına gelir. Tereyağı ve undan yapılan ve bir tavada kızartılan bu karışım, sosunuza doku ve lezzet katacaktır.
Çikolatanın akışkan olması için ne yapmalı?
Kullanmak istediğiniz çikolataları parçalayın ve büyük bir kahve makinesine veya tencereye koyun. Isıttığınız ve üzerini kapatmadığınız biraz sıcak su ekleyin. Daha sonra kahve makinenizi ocağa koyun ve çikolatanızı karıştırarak eritin. Kıvamının ne kadar akışkan olmasını istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ekleyin.
Cıvık olan çikolata sosu nasıl katılaşır?
Kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşırsa kapatın. Sosunuzun akışkan olduğunu görürseniz ayrı bir kavanoza 1-2 çay kaşığı nişasta koyun ve su ekleyin. Karıştırın, açık tabanlı tencerenize koyun ve karıştırın.
Çikolata sosu keke ne zaman dökülür?
Fırından çıkardığınız keki biraz soğumasını bekleyin. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra hazırladığınız çikolata sosuyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
1 Paket çikolata sosu Kaç Bardak eder?
Aklınıza gelebilecek her tatlı çikolata sosuyla zenginleştirilebilir. Tatlı lezzetleri süsleyebileceğiniz gibi hazırladığınız tatlılara da lezzet katabilirsiniz. İkinci adımda pratik ve hızlı Dr. Oetker çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz.
Çikolatalı sos su ile yapılır mı?
En basit ve en ucuz versiyon için çikolata ve kremayı çıkarabilirsiniz. Süt yerine su da seçebilirsiniz.
Çikolata sütle nasıl eritilir?
Öncelikle bir tencerede biraz süt ısıtmanız gerekir. Isıtılmış süte kuvertür çikolata eklenir ve belirli bir sıcaklıkta bir süre karıştırılır. Elde edilen erimiş karışım yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletilerek soğutulur. Bu şekilde kekleri kaplamak için ideal ganaj türü elde edilir.
Nutella ile çikolata sos nasıl yapılır?
2 yemek kaşığı ılık sütü 2 yemek kaşığı Nutella’ya ekleyin ve kısık ateşte karıştırın. Bir kaseye dökün ve muz dilimleri, elma ve kivi gibi meyvelerle dip sos olarak servis edin. İki malzemenin oranıyla oynayarak kıvamın yoğunluğunu veya gevşekliğini değiştirebilirsiniz….
Kakaolu sos nasıl yapılır?
Klasik orta boy fırın tepsim için 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli oluyor. 1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlıyor. Yağın eklenmesi sosun parlaklığını artırıyor. Bu sosu fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine dökün ki sos çok ısınmasın.
Çikolata sosu su ile yapılır mı?
En basit ve en ucuz versiyon için çikolata ve kremayı çıkarabilirsiniz. Süt yerine su da seçebilirsiniz.