İçeriğe geç

Retro Ne Demek Tıp Terimleri

Retro ne demek tıp?

Karın organlarını çevreleyen ve örten zara “periton” denir. “Retro” kelimesinin tıbbi anlamı “arka kısım”dır. “Retroperitoneal” kelimesi ise karın boşluğunun arka kısmında bulunan organları kabaca ifade eden periton zarının arka kısmını ifade eder.

Retro görünüm ne demek?

Bir ürünün yalnızca eski zamanlarda üretilmişse vintage olarak kabul edildiğini söylemiştik. Retro terimi “geçmişe ait” veya “geçmişle bağlantılı” gibi anlamlar taşır. Başka bir deyişle, bugün geçmiş dönemlerin moda trendlerini yansıtan nesneler retro kategorisine girer.

Syn ne demek tıp?

Supra-, supra-: açık. Suprarenal-suprarenal: böbreğin üstünde yer alır. • Sym-/syn-, sim-/sin-: birlikte, birlikte.

Retro ne demek TDK?

Retro, “geriye doğru” anlamına gelir. “Geçmişe yönelik”, “geçmişe ait”, “geçmişi bünyesinde barındıran” gibi anlamları olan retro kelimesi moda dünyasında da kullanılmaktadır.

Retro ne denir?

Retro, yakın geçmişteki trendleri ve modaları bilinçli bir şekilde takip eden veya taklit eden bir stildir. Bu, söz konusu öğenin en az on beş veya yirmi yıllık olduğu anlamına gelir. Retro giyim, örneğin, 1980’ler veya 1990’lardan kalma giyim öğelerini içerir.

Retro kavramı nedir?

Retro, İngilizce kökenli bir kelime olmasına rağmen Türkçe karşılığı “geriye dönük, geri, tersine” gibi anlamlar içermektedir. “Retro” kelimesi pazarlama ile ilişkilendirildiğinde “geçmişte kullanılan ürün ve hizmetlerin günümüze aktarılması” anlamına gelmektedir.

Retro durum nedir?

Bir gezegen geriye doğru hareket ettiğinde buna “geri hareket” denir. Merkür geri hareketi, geri hareket anlamına gelen olayların etkisine işaret eder. Aslında bu durum, gezegenin yörüngesini yavaşlatması ve geriye doğru hareket etmesinden kaynaklanır.

Retro’da ne olur?

Retro kelimesi astrolojide gezegenlerin geriye doğru hareketini ifade etmek için kullanılır. Her gezegenin bir dönüş hızı vardır. Ancak, zaman zaman yavaşlar ve Dünya’nın gözünden bakıldığında, bir süre için Dünya’nın dönüş hızından daha yavaştır. Bu durumda, Dünya’daki gözlemci gezegenin geriye doğru hareket ettiğini algılar.

Retro olduğunu nasıl anlarız?

Haritanızdaki bir gezegenin yanında (R) işareti varsa, o gezegen geri harekettedir. Güneş ve Ay asla geri hareket etmez.

Syn ne?

Syn, İskandinav mitolojisinde savunmacı reddetmeyle ilişkilendirilen bir tanrıçadır (Eski İskandinavca: [ˈsyn], “reddetmek”). 13. yüzyılda daha eski geleneksel kaynaklardan derlenen Prose Edda’da tanımlanmıştır.

Bilateral nedir tıpta?

İKİLİ: Her iki tarafa ait olan, her iki tarafta bulunan.

Tıp dilinde sis ne demek?

Günümüzde ultrason incelemesi sırasında rahim içine serum fizyolojik infüzyon sonografisi dediğimiz sıvı enjeksiyonu yapılması ve ultrason kullanılarak rahim şekil bozukluklarının değerlendirilmesi yararlı olmaktadır.

Retro anlami nedir?

“Retro” kelimesi, “arka” veya “arkada” anlamına gelen Latince bir edattan gelen Fransızca “rétro” kelimesinden türemiştir. Özellikle giyim ve dekorasyonda nostaljik veya eski moda tasarımlarla ilişkilendirilir.

Retro ne demek terminoloji?

Retro: Geride kalan kısım.

Kadınlarda retro ne demek?

Retro giyim, geçmiş dönemlerin moda stillerini günümüze taşıyan nostaljik bir giyim tarzıdır. Bu tarz özellikle 1950’lerden 1990’lara kadar olan giyim tarzlarından esinlenmiştir.

Retro durum nedir?

Bir gezegen geriye doğru hareket ettiğinde buna “geri hareket” denir. Merkür geri hareketi, geri hareket anlamına gelen olayların etkisine işaret eder. Aslında bu durum, gezegenin yörüngesini yavaşlatması ve geriye doğru hareket etmesinden kaynaklanır.

Retro dönemi ne demek?

Burada kastedilen, geçmişten belli bir dönemi yansıtan, ancak canlılığın ön planda tutulduğu parçaların günümüze uyarlanmasıdır…

Eks ne demek tıp?

Solunum yetmezliği durumunda solunuma yardımcı olmak amacıyla soluk borusuna yerleştirilen tüpün (yapay solunum tüpü) özel cihazlarla çıkarılması işlemi. Entübasyon işleminin tamamlanması.

Retro nasıl anlaşılır?

Bu arada, haritanızdaki gezegenlerin geri harekette olup olmadığını nasıl anlarsınız? Haritanızdaki bir gezegenin yanında (R) işareti varsa, o gezegen geri harekettedir. Güneş ve Ay asla geri hareket etmez. Merkür haritanızda geri harekette olduğunda, kişinin zihni içe doğru çalışır ve geriye gidip olayları tekrar tekrar tekrarlama eğilimindedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: 1 Işık Yılı Kaç Km Eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Olgun Escort