Silifke’de denize girilir mi?
Silifke’nin ücretsiz plajlarından biri olan Kum Mahallesi Plajı oldukça sakin bir plajdır. Denizi ve plaj alanı temizdir. Tuvalet, duş veya soyunma odası yoktur. Şezlong ve şemsiye bulunmamaktadır.
Mersin’in hangi ilçelerinde deniz var?
Mersin’in sahil beldeleri: Kızkalesi Plajı, Erdemli. Yapraklı Koyu, Silifke.3. Atayurt Plajı, Silifke.Sultanköy Halk Plajı, Erdemli.Akkum Plajı, Silifke.Taşucu Plajı, Silifke.7. Tece Halk Plajı, Mezitli.8. Soli Plajı, Mezitli.
Silifke’de neler var?
SilifkeAdamkayalar Vadisi Gezilecek Yerler.Cennet Cehennem MağaralarıKızkalesi Korykos.Narlıkuyu.Aya Thekla Kilisesi.Olba Antik Kenti.Taşucu.Boğsak Körfezi ve Adası
Silifkenin neyi meşhur?
Bunlardan en önemlileri: yüksük (halka) çorbası, batik, arabaşı, ulubu ve keşkek’tir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerinden biridir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve tadı bilenlere göre en iyi ayran yayık ayranıdır.
Yapraklı Koy giriş ücretli mi?
Giriş ücreti ödemeden faydalanabileceğiniz Yapraklı Koy Plajı’nda ziyaretçilere sunulan imkânlara bir göz atalım…
Taşucu denizi nasıl?
Kum Mahallesi Plajı, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mevkiinde yer alır ve adını ince kumlu kıyılarından alır. Deniz sıcaklığı oldukça yüksek ve derinliği sığ olduğundan çocuklu aileler için oldukça uygundur. Dalgasız ve sakin bir atmosfere sahip korunaklı bir koyda yer almaktadır.
Erdemli mi büyük Silifke mi?
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra başlangıçta Silifke ilçesine bağlı küçük bir yerleşim yeri iken, 1 Haziran 1954’te ilçe olmuştur. Turizm, tarihi zenginlikler ve doğal güzellikler açısından önemli gelişme potansiyeline sahiptir.
Mersin Erdemli denizi nasıl?
Yaz tatillerini Erdemli’de geçirmek isteyenler, plajların ince kumlu ve denizin sakin olması nedeniyle zamanlarının çoğunu plajlarda ve koylarda geçiriyorlar. Erdemli’nin büyük bir kısmını sahil kaplamasa da ilçenin ideal sahil beldesi olarak kabul ediliyor. Plajlar ve koylar son derece temiz.
Silifke nereye bağlıdır?
İLÇENİN KONUMU Silifke, Toros Dağları’nın eteklerinde, Göksu Nehri’nin her iki yakasında yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ve Orta ve Batı Anadolu’yu birbirine bağlayan devlet karayolu ağının kavşağında olup, Mersin il merkezine 80 km uzaklıktadır.
Silifke’nin özellikleri nelerdir?
Silifke ilçesi 2.943 kilometrekarelik alanıyla ilin %18’ini kaplar, bunun %89’u dağlık, %11’i ise düzlüktür. Tipik Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü ilçenin kıyı kesiminde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlıdır.
Silifke’de kanyon var mı?
Orta Toros Dağları’ndaki bu kanyon mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Silifke Göksu Kanyonu’nda su sporları yapılabiliyor ve su sporlarına yeni başlayanlar için ideal bir seçim.
Silifkenin yoğurdu nerede yenir?
Silifke yoğurdu Yoğurtçu Zekeriya’da yenir. Her platformda meşhur yoğurdunu titizlikle tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen dünyanın yoğurt merkezi olan meşhur yoğurdumuz Silifke, Yoğurtçu Zekeriya’dan Yerel Lezzet Marka Ödülü’nü aldı.
Silifke’de nerede denize girilir?
Silifke’de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz.
Mersin Silifke arası kaç kilometre?
Mersin Silifke arası mesafe yaklaşık 90 kilometredir. Bu mesafe araçla yaklaşık 1 saat 34 dakika sürmektedir.
Silifke ne yetişir?
Bu nedenle kıyılarda yoğunlaşan çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve yeşillik gibi ürün çeşitleri, rakım arttıkça nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz gibi meyveler de artar. Bunlara ceviz ve badem de eşlik eder.
Silifke Kapızlı denizi nasıl?
Kapızlı Plajı: İnce kumlu plaj genellikle huzur ve sessizlik arayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Kapızlı Plajı çevresinde ticari işletme bulunmadığından aileler için oldukça uygundur. Yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçlarınızı kendiniz getirmelisiniz.
Mersin Susanoğlu denizi nasıl?
Susanoğlu Plajı Türkiye’nin en temiz plajlarından biridir. Denizi de çok temiz ve berraktır. Susanoğlu Plajı’ndaki deniz sığdır ve herkes, hatta yeni başlayanlar bile burada rahatça yüzebilir. Susanoğlu Plajı’nın kumu ince taneli ve altın sarısıdır.
Yapraklı Koy denizi Nasıl?
Silifke ilçesi sahilindeki Yapraklı Köy halk plajı, tatlı ve tuzlu suyun karıştığı turkuaz renkli denizi ve etrafını çevreleyen doğal kayalar nedeniyle halk arasında ‘deniz havuzu’ olarak da adlandırılıyor.
Mersin Silifke arası kaç kilometre?
Mersin Silifke arası mesafe yaklaşık 90 kilometredir. Bu mesafe araçla yaklaşık 1 saat 34 dakika sürmektedir.